Conflict met werkgever

Heeft u een conflict met uw werkgever en weet u niet wat u moet ondernemen om dit op te lossen? Vaak wordt een conflict niet opgelost, omdat er niet echt naar de kern van het probleem wordt gekeken. Bij ieder conflict zijn er namelijk achterliggende oorzaken die eerst aangepakt moeten worden. Arbeidsmediation zorgt voor het verkrijgen van inzichten, ondersteuning en oplossingen. Dit zijn oplossingen die dan ook altijd daadkrachtig zijn. Conflicten ontstaan vaak door ruzies tussen collega’s, regelmatig verzuim of ziekte, een beoordelingsgesprek en/of soortgelijke gebeurtenissen. Conflicten zorgen ervoor dat er een negatieve sfeer ontstaat. Bovendien kan het ook een negatieve invloed hebben op de werkhouding van de medewerkers. Het is begrijpelijk dat u er zelf niet helemaal uitkomt en dat u niet precies weet wat u moet ondernemen om te komen tot een geschikte oplossing.

Wat te doen bij een conflict met werkgever?

Een conflict met werkgever? Dat kan erg lastig zijn. Misschien weet u niet precies wat u moet ondernemen en bent u bang dat er vervelende gevolgen ontstaan als u zelf actie onderneemt. Het is in dit geval verstandig om mediation in te zetten. U kunt mediation zien als bemiddeling die ingezet wordt als conflicten niet meer zelfstandig opgelost kunnen worden. Bovendien is het vaak beter om te kiezen voor mediation in plaats van het ondernemen van juridische zaken. Zo voorkomt u namelijk dat u veel tijd en geld kwijt bent.

Mediation kijkt naar de achterliggende oorzaken

Bij mediation wordt gekeken naar de kern van het probleem. De achterliggende oorzaken van het conflict zijn namelijk erg belangrijk. Indien hier niet naar gekeken wordt, zal het daadwerkelijke probleem niet opgelost kunnen worden. Bij de achterliggende oorzaken kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • Miscommunicatie;
  • Botsende karakter;
  • Wantrouwen;
  • Gebrek aan waardering of begrip;
  • Onuitgesproken verwachtingen.

Over Mediation Brooklyn Bridge

Wilt u mediation bij een conflict met werkgever? Kies dan voor Mediation Brooklyn Bridge. Bij Mediation Brooklyn Bridge kunt u terecht voor onder andere arbeidsmediation, maar bijvoorbeeld ook voor scheidingsmediation. Indien u mijn hulp inschakelt, kunt u erop vertrouwen dat ik altijd u centraal stel en dat u alles kunt delen in volledige vertrouwelijkheid. Het is belangrijk op de hoogte te zijn van uw wensen, verwachtingen en (gezamenlijke) belangen. Samen bouwen we aan een sterk fundament voor een goede samenwerking en daarmee dus ook een oplossing voor het conflict.

Wanneer is mediation geslaagd?

Er zijn diverse uitkomsten bij mediation. Mediation is geslaagd wanneer werkgever en werknemer (of zakelijke partners) weer kunnen samenwerken, als er samen schriftelijke afspraken zijn gemaakt of als er een conclusie is gesteld dat de samenwerking geen toekomst meer heeft. Bij het laatste geval is een exit-mediation geschikt.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u hulp nodig bij een (dreigend) arbeidsconflict? Neem vrijblijvend contact op

Neem direct contact op!

Wilt u meer weten over arbeidsmediation bij een conflict met werkgever? Mediation Brooklyn Bridge vertelt u hier graag meer over en beantwoordt al uw vragen. Neem direct contact op voor meer informatie. Mediation Brooklyn Bridge is zeer flexibel wat betreft locatie en is werkzaam door heel Nederland. Het maakt dus niet uit waar u vandaan komt.