Exit-mediation

Hoe spijtig ook, soms is voortzetting van de arbeidsovereenkomst of de samenwerking niet mogelijk. Wilt u ruziënd uit elkaar terwijl u misschien jaren goed met elkaar heeft gewerkt? Waarschijnlijk niet. Bovendien kost een arbeidsgeschil u dan veel geld en tijd en levert het stress op. Dat kan anders.

Bij een exit-mediation eindigt u namelijk samen op een passende en respectvolle manier de arbeidsrelatie. U kunt vertrouwelijk uitspreken dat u geen toekomst meer ziet met uw werkgever, werknemer of zakelijke partner. Mediation geeft ruimte om in redelijkheid tot afspraken te komen, met oog voor de belangen van alle betrokken partijen. Met een paar mediationgesprekken en binnen enkele weken kunt u al een vaststellingsovereenkomst hebben.

Win-win: omdat met de belangen van alle betrokkenen rekening wordt gehouden, en omdat het sneller en goedkoper is!

In welke situaties?

Een exit-mediation kan volgen op een arbeidsmediation waarin u tot de conclusie bent gekomen dat het beter is om de arbeidsrelatie te beëindigen, en in geval van:

  • Beëindiging arbeidsovereenkomst met wederzijdse instemming;
  • Ontslagprocedure;
  • Ontbindingsprocedure;
  • Verzuim;
  • Ziekte;
  • Beëindiging zakelijke samenwerking.

Het is overigens een misverstand dat u moet doorprocederen. Ook dan kan mediation nog succesvol worden ingezet.

Direct een afspraak maken? Bel of mail naar Mediation Brooklyn Bridge.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Als u meer wilt weten van mediation en van mr. Gabriëlle Gijsberts? Zij maakt graag een afspraak met u. Gabriëlle ontvangt u graag voor een kennismakingsgesprek op kantoor in Breukelen.

Juridische expertise

Een goede exit-mediation kan niet zonder rekening te houden met geldende wet- en regelgeving. Gabriëlle Gijsberts is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en zorgt dat de afspraken in de vaststellingsovereenkomst juridisch in orde zijn. Eigen jurist of advocaat? Hij of zij kan uiteraard bij de mediation aanwezig zijn als beide partijen daarmee instemmen.