Mediation bij een arbeidsconflict

Indien er zich een conflict voordoet op het werk is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Er kan namelijk een negatieve sfeer ontstaan en dit heeft weer een negatieve invloed op de organisatie en de werknemers. Bovendien levert het veel stress op en heeft dit ook weer gevolgen voor de werksfeer en –houding. Een arbeidsconflict kan diverse oorzaken hebben, bijvoorbeeld regelmatig ziekte of verzuim, een ruzie tussen collega’s, een beoordelingsgesprek en meer. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk dat er een conflict is tussen zakelijke partners. Kortom: voor een arbeidsconflict moet zo spoedig mogelijk een oplossing komen. Komt u daar zelf niet helemaal uit? Kies dan voor mediation. Mediation bij een arbeidsconflict kan de nodige ondersteuning, inzichten en oplossingen bieden. Wanneer u arbeidsmediation inzet, werkt u samen aan een efficiënte oplossing. Graag vertellen we u daar meer over.

Hoe lost u een arbeidsconflict op?

Een arbeidsconflict oplossen vraagt om de nodige stappen om te komen tot een geschikte oplossing. Een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is natuurlijk. Mediation wordt ook wel bemiddeling genoemd. Dit wordt ingezet indien conflicten niet meer zelfstandig opgelost kunnen worden. Bij sommige conflicten kiest men ervoor om juridische stappen te nemen. Door hiervoor te kiezen bent u veel tijd en geld kwijt. Bovendien heeft u in dit geval niet de garantie dat de samenwerking is verbeterd. Mediation bij arbeidsconflict zorgt ervoor dat een oplossing wordt gevonden voor de kern van het probleem. Waarom mediation wel effectief is? Bij mediation wordt gekeken naar de achterliggende oorzaken van het conflict. Deze achterliggende oorzaken zijn juist erg belangrijk. Anders wordt er namelijk geen aandacht besteed aan het daadwerkelijke conflict. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de volgende oorzaken:

  • Miscommunicatie;
  • Wantrouwen;
  • Botsende karakter;
  • Gebrek aan waardering of begrip;
  • Onuitgesproken verwachtingen.

 

Mediation Brooklyn Bridge

U kunt bij Mediation Brooklyn Bridge terecht voor mediation bij een arbeidsconflict. Mediation is zeker in te zetten om echt tot de kern van het probleem te komen. Het is belangrijk om te vermelden dat wij veel waarde hechte aan vertrouwelijkheid. U krijgt de ruimte om feitelijke, persoonlijke en zakelijke kanten te bespreken. Samen wordt er gekeken naar wat er daadwerkelijk speelt, maar het is ook cruciaal dat uw wensen, verwachtingen en (gezamenlijke) belangen bekend zijn. Zo bouwen we samen aan een fundament voor een goede samenwerking.

Wilt u weten wat Mediation Brooklyn Bridge voor u in uw situatie kan betekenen? Bel of mail dan gerust met mr. Gabriëlle Gijsberts.

Hoe weet ik dat mediation bij een arbeidsconflict is geslaagd?

Wellicht vraagt u zichzelf nu af: “maar hoe weet ik wanneer mediation bij een arbeidsconflict is geslaagd?” De bemiddeling is geslaagd wanneer:

  • U als werkgever en werknemer of als zakelijke partners weer kunt samenwerken;
  • U samen schriftelijke afspraken maakt, die praktisch, duurzaam en juridisch juist zijn;
  • U samen tot de conclusie komt dat samenwerking geen toekomst heeft.

Het is ook mogelijk dat u besluit om de samenwerking te beëindigen. Indien u dit op een respectvolle manier wilt doen, dan is een exit-mediation zeer geschikt.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Als u meer wilt weten van mediation en van mr. Gabriëlle Gijsberts? Zij maakt graag een afspraak met u. Gabriëlle ontvangt u graag voor een kennismakingsgesprek op kantoor in Breukelen.

Neem direct contact op!

Heeft u nog vragen rondom mediation bij een arbeidsconflict? Neem dan direct contact op. Mediation Brooklyn Bridge is zeer flexibel wat betreft locatie, dus het maakt eigenlijk niet uit waar u vandaan komt. Mediation Brooklyn Bridge helpt u verder!