Scheidingsmediation en alimentatie

Wilt u hulp bij scheidingsmediation en alimentatie? Een scheiding brengt veel gevoelens met zich mee. U kunt zich beiden verward, boos, gefrustreerd, angstig, verdrietig of wantrouwig voelen. Deze emoties wisselen zich soms razendsnel af, wat mentaal gezien een behoorlijke strijd kan zijn. Daarnaast dienen er ook een hoop zaken geregeld te worden wanneer u gaat scheiden. Zo moeten er beslissingen genomen worden over bijvoorbeeld uw gezamenlijke woning, de boedelverdeling en het pensioen. Maar wat dacht u van de kinderen? Ook zij gaan met de scheiding van hun ouders door een moeilijke tijd, iets wat u ze graag wilt besparen.

U hoopt samen tot goede afspraken voor hen te komen. Alleen dit is soms eenvoudiger gezegd dan gedaan. Hoe zit het bijvoorbeeld met de alimentatie? Na een scheiding bent u als ouders verplicht om uw kind(eren) financieel te onderhouden. Dit is ook het geval wanneer zij al uit huis zijn of studeren. Mediation Brooklyn Bridge staat graag voor u klaar bij mediation en alimentatie; ook wanneer het om kinderalimentatie gaat!.

Scheidingsmediation en alimentatie omtrent de kinderen

In de turbulente periode van een scheiding, is professionele begeleiding altijd gewenst. Onder deze begeleiding kunt u samen het beste regelen voor uw kinderen. Tevens heeft u niet ieder een eigen advocaat nodig. U krijgt samen één mediator wat aanzienlijk minder geld kost. Samen gaan we kijken naar vragen als; ‘hoeveel is de alimentatie?’, ‘hoe lang loopt de alimentatie door’? en ‘hoe gaat dit qua berekening?’.

Naast de scheidingsmediation belichten we dus ook de financiële kant als de partneralimentatie en de kinderalimentatie. Zo heeft u de mogelijkheid tot het zelf berekenen van de alimentatie, of u kunt dit laten doen. Alle afspraken worden schriftelijk vastgelegd.

Wilt u weten wat Mediation Brooklyn Bridge voor u in uw situatie kan betekenen? Bel of mail dan gerust met mr. Gabriëlle Gijsberts.

Heeft u een mediator in Breukelen nodig?

Neem vrijblijvend contact op.

Heeft u minderjarige kinderen? Dan geldt er sowieso een wettelijke verplichting tot het maken van een ouderschapsplan. In dit plan komen alle afspraken te staan omtrent de kinderen. Wij maken dit plan gezamenlijk op; zo weten we allen zeker dat de afspraken duurzaam, juridisch juist en praktisch zijn. Het plan omvat onder meer afspraken over de volgende onderwerpen:

  • Co-ouderschap of omgangsregeling
  • Over het brengen en halen van de kinderen
  • Zaken omtrent kinderalimentatie en overige financiële zaken
  • Vakanties
  • Zorg en opvoeding
  • School en / of studie
  • Bijzondere (feest)dagen en verjaardagen
  • Sporten, muziek en andere hobby’s
  • Huisdieren
  • Overige belangrijke en / of bijzondere zaken

Doordat geen een gezin hetzelfde is, zijn bovengenoemde onderwerpen slechts een leidraad. Uiteraard maken wij van Mediation Brooklyn Bridge graag een plan op maat voor u en uw kinderen.

Heeft u vragen?

Wanneer u vragen heeft over de scheidingsmediation en alimentatie van Mediation Brooklyn Bridge, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.